Az ünnepre hangolódva, az Adventi készülődés jegyében várjuk a szülőket és gyerekeket egy játékos kézműves, csendes percekre invitáló lelki felkészülésre. Az állomások szabadon választhatóak. Várunk minden érdeklődőt. Sok szeretettel: a szervezők.

 

 

Szép számmal vettek részt szülők és ovisok az idei tanév első nyílt napján. Ezen a napon az első és a második tanítási órán négy blokkot tekinthettek meg az érdeklődők. A hittan foglalkozáson padlóképes módszerrel mutatták be Szent Erzsébet történetét, az ének blokkban állatokról szóló dalokat énekeltek és ritmizáltak a gyerekek. Matematika órán a negyedikes diákok mutatták meg, milyen is egy tanóra, a németórán pedig az interaktív táblát is használták a szótanulás közben. A szünetekben a szülők és kicsik megszólíthatták a leendő tanítókat, az intézmény pedagógusait, bejárhatták a felújításra váró épületet, ismerkedtek a látványtervvel.
Következő nyílt napunk a második és harmadik tanórában lesz, 2017. december 4-én, 8.55-től 10-40-ig.

 

 

 

 

"Az éjjel nem aludtam jól!"
Mondogatták reggel diákjaink, akik a malombajnokságra készülődtek. Összesen 27 gyermek játszott négy csoportban, majd több forduló után mindegyik asztal első helyezettje mérte össze tudását.

Így alakult ki a következő sorrend:
I. Szabadi Dorina 6. dó
II. Fekete Bálint 3. lá
III. Sánta Ramóna 2. lá
IV. Iski Roland 3. lá

12 gyermek gazdagodott egy-egy matematika ötössel.
Nagyon sok mindenre kellett játék közben figyelni: szabályok, taktika, ellenfél, barát.
Szívből gratulálunk minden vállalkozó kedvű játékosnak. A következő fordulóban mindenkit visszavárunk, az új érdeklődőket pedig, szeretettel fogadjuk.
Köszönjük a játékvezetők odaadó segítségét!

 

 

 

 

 

Hagyományainkhoz híven, ebben az évben is a harmadik évfolyamosok készülnek műsorral, amelyet iskolánkban december 5-én az óvodásoknak, 6-án délelőtt az alsó tagozatosoknak adnak elő.

A tanító nénik és kis tanítványaik is izgatottan várják, hogy mit tudott meg, mit mond majd ezen a napon a gyerekekről Szent Miklós küldöttje.

 

 

 

 

Rumi Dávid 6.lá osztályos tanulónk I. helyezést ért el a Komlón megrendezett városi diákolimpia-asztalitenisz bajnokságán, ezzel továbbjutva a megyei döntőbe.
Szívből gratulálunk és egy emberként szorítunk érted a továbbiakban is!

 

 

 

 

Csatlakozz Te is az idei cipősdoboz akciónkhoz! Tegyünk jót titokban a rászoruló gyerekekkel! Ha van olyan, számodra kedves játék, plüssállat, ruhadarab vagy mesekönyv, amiről lemondanál, vagy szánsz rá a zsebpénzedből, hogy egy nélkülöző gyermeknek szebbé tedd az ünnepét, ne habozz! Szaloncukorral, csokoládéval is kedveskedhetsz titkos megajándékozottadnak.

Mi a teendőd?
Tedd a jó állapotú tárgyakat egy felnőtt méretű cipősdobozba, zárd le, csomagold be egy mutatós papírba, és írd rá kívülről, hány éves ovis vagy általános iskolás lánynak/fiúnak szánod. (pl.9 éves lánynak)

Baj, ha nem tudok egyedül megtölteni egy dobozt?
Nem probléma, a szándék a fontos, nem az érték. Ha többen tudtok összeállni egy doboz megtöltésével, az sem gond, az ajándékozó személye titokban marad. A dobozt akkor zárd le, ha úgy érzed, a barátodnak is szívesen átadnád.

Nem csomagolok szépen…mit tegyek?
Bátran kérd osztályfőnököd és tanáraid segítségét!

Mikor és hol adhatom le a csomagot?
Pabian Ádám tanár úrnál és Halmai Zsuzsanna tanárnőnél hétfőtől csütörtökig (7.30-8.55 vagy 13.00-14.00)

„ Amikor te adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adományod rejtve maradjon; Atyád, aki lát a rejtekben, megfizet majd neked.” Mt 6,3-4

A csomagokat a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda partnerintézményeibe járó óvodás és iskolás gyermekek számára juttatjuk el.