Szeptember 28-án, a pécsi VOKE Vasutas Művelődési Ház a Magyar Népmese Napja alkalmából "Kedvenc Mátyás király mesém" címmel mesemondó versenyt hirdetett. Ezen a rendezvényen közel 30 kisdiák vett részt. Iskolánk tanulója, Vilmányi-Kiss Sámuel 3. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk Samunak és felkészítőjének, Illésné Pallós Éva néninek!

 

Kedves Látogatók! Megmutatjuk az új, komlói Szent Bernadett Tagóvodát! Aki tegnap személyesen nem láthatta, íme néhány fotóval kedveskedünk.

 

 

A mai napon,(2018. 09 26.) intézményünk Szülői Szervezetének kezdeményezésével és közbenjárásával zebrazászlókat helyeztünk el a Kossuth L. utcán található, iskolánkhoz közeli, nagyforgalmú gyalogátkelőhely két oldalára. Kérünk mindenkit, használja szerettei és saját biztonsága érdekében, de adjunk lehetőséget arra, hogy ezzel sokan, sokáig élhessenek!

 

Köszönjük, ha együtt vigyázunk rá!
Ormándlaky Dalma
intézményvezető

 

 

 

 

Ma iskolánk védőszentjére, Szent Gellértre emlékezünk. Ő a katolikus pedagógusok védőszentje is. Mivel vértanúságot szenvedett, ezért olvastuk fel ezt a részletet az evangéliumból: Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni.

Szent Gellért Velencében született 980 körül. Születésekor úgy tűnt nem marad életben. Szülei ezért fogadalmat tettek, hogy ha a gyermek meggyógyul, Istennek szentelik az életét, ezért bencés szerzetesek nevelték fel.

Huszonnyolc évesen a Szentföldre indult 1015-ben hajóval a mai Zadar felé, de egy vihar miatt meg kellett szakítsa útját. Ekkor keresték meg azzal, hogy jöjjön Magyarországra, segítsen kolostort alapítani.

Pécsen megismerte Szent Mórt, majd István királyhoz mentek, aki megbízta Gellértet fia nevelésével. Nyolcéves volt ekkor Imre herceg, Gellért hét évig nevelte az esztergomi királyi palotában. Ezután remeteségbe vonult a Bakonyba.

1028-ig maradhatott a csendben és erdei magányában. Ajtony vezér legyőzése után Szent István ugyanis rábízta a csanádi egyházmegye megszervezését. Itt jelentős munkát végzett: iskolákat alapított, templomokat építetett.

Szent István halála után a vallási és trónviszályok idején Gellért a lázadók kezére került. 1046 szeptemberében az egyik reggel, a miséje közben látomása volt közelgő vértanúságáról.

 Az úgynevezett pesti révhez közeledve Vata pogány lázadói kőzáporral törtek rájuk, és a püspököt a később róla elnevezett Kelen-hegy szikláiról a mélybe taszították, melybe belehalt. Holttestét ideiglenesen a pesti Boldogasszony-templomban temették el, később átszállították Csanádra. Szent László uralkodása idején, 1083-ban avatták szentté István királlyal és Imre herceggel együtt.

IMA:

Szent Gellért! Kérünk imádkozz iskolánkért, diákjainkért a családjaikért. Nekünk, tanároknak pedig kérj bölcsességet, örömet, erőt, hogy nevelhessük a ránk bízott gyerekeket, ahogy te nevelted Szent Imre herceget! Ámen

Szeptember 29-én szombaton mi is bekapcsolódunk a Komlói Római Katolikus Plébánia programjába, amely az Egyházközségi Nap nevet viseli. Találkozzunk szombaton 8:30-kor a templom előtt!

Radicsné Nyisztor Tímea és Szelléné Fürbach Erika katekéták

 

A Komlói Római Katolikus plébániai közösség és a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda szeretettel meghívja Önt és családját

 

„Hiszek a szentek közösségében…”

címmel megrendezésre kerülő

 

Egyházközségi napra

melynek

 

Időpontja: 2018. szeptember 29. 8.30-18.00

Helyszíne: Komlói Római Katolikus Plébánia

 

 Komló, 2018. szeptember 21.

Üdvözlettel:

Hamzau Relu plébános

kép.png

 

Bátára zarándokoltunk, a Szent Vér Kegyhelyre, a Pécsi Egyházmegye szervezésében. Iskolánk tanulóihoz és pedagógusaihoz szülők és a plébániaközösség tagjai is csatlakoztak. A gyalogos zarándoklat szentmisével és körmenettel zárult, a szolgálatba diákjaink is bekapcsolódtak. A szép őszi idő és a szentségekhez járulás lehetősége mindnyájunknak lelki feltöltődést adott.

  

 

Amíg a szép, új iskolánk el nem készül, a 2. dó osztály Mánfán, a plébánia épületében kapott helyet néhány hétre.

Szerencsésnek tartjuk magunkat azért, hogy csodálatos környezetben, nyugalomban, családias légkörben tölthetjük itt napjainkat. A régi épületet hamar lakájossá tettük, kialakítottuk életterünket, napirendünket.

Semmivel nem pótolható az az élmény, hogy a gyerekek rengeteg időt tölthetnek a szabadban, közvetlenül tapasztalhatják meg az őket körülvevő természet szépségeit.

Jó alkalom ez a közösség építésére, formálására is. Ebben a helyzetben jobban érzik a gyerekek az egymásra utaltságot.

A falu lakói örülnek nekünk, igyekeznek segítségünkre lenni.