A VOKE Vasutas Művelődési Ház a Magyar Népmese Napja alkalmából immár harmadik alkalommal hirdetett mesemondó versenyt alsó és felső tagozatos tanulóknak. Ezen a rendezvényen 19 kisdiák vett részt a megyéből.

Iskolánk 4. lá osztályos tanulója, Vilmányi-Kiss Sámuel - a tavalyihoz hasonlóan - idén is III. helyezést ért el.
Felkészítője: Illésné Pallós Éva

 

 

 

 

Intézményünk színes műsorával mutatkozott be a pécsi Katolikus Társadalmi Napok rendezvényén. Vidám és mosolygós óvodásaink német nemzetiségi gyermekdalokkal, Vilmányi-Kiss Sámuel 4. lá osztályos tanulónk élményszerű mesemondásával, Nagykórusunk Lőrincz Ákos Csaba tanár úr vezetésével örvendeztette meg a közönséget.
Öröm volt mindannyiunknak!

 

 

 

 

 

 

A tegnapi napon iskolánk is átvehette az országosan díjazott 6 iskola között 

"Energiatudatos iskola 2019." díjat. 

 

 

 

http://www.mi6.hu/ 

http://www.mi6.hu/2019osz 

 

 

 

 

 

Iskolánkból tíz 4.lá osztályos fiú vehetett részt a Pécsi Egyházmegye által Orfűn szervezett erdei iskolában. A programok szinte mindegyike kapcsolódott a település sárkány legendájához. A gyerekek izgalmas feladatok megoldásával küzdöttek meg a hétfejűvel, miközben kiszabadították a királylányt, feloldották az átok alól a kővé vált lovagokat...

Elsétáltak a Sárkány forráshoz, hatalmas túrákat tettek a tó körül. E közben észrevétlenül is a környezetismerettel, a környezetvédelemmel és az egészséges életmóddal foglalkoztak. 

Egy fél napot tölthettek a Malommúzeumban, ahol többféle mesterséggel ismerkedhettek meg. 

A tábor fénypontja a sárkányhajózás volt!

Hála és köszönet ezekért a tartalmas, élményekben gazdag napokért! 

 

 

 

 

 

Iskolánk szeptember 14-én részt vett a Pécsi Egyházmegye Bátai Szent Vér Kegyhely gyalogos zarándokútján. Dunaszekcsőtől Bátáig mintegy 13 kilométeres úton Udvardy György érsek úrral és az egyházmegye katolikus iskoláinak képviselőivel közösen haladtunk. Az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként, az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros úr celebrálta, mely során a jelen lévő papsággal megáldotta a felújított kegyhelyet. Utunkat sok személyes találkozás, imádságos lelkület és áldott idő kísérte.

 

 

 

Elcsitult a meredek utca, üresen bámul ránk az aszfalt. Elmentek a versenyzők, itt maradt pár felszáradt izzadságcsepp, egy félig kiivott vizes palack, néhány összegyűrt csokipapír, no meg rengeteg élmény. Verseny volt itt, méghozzá „Hegyifutás”, mert hegyi is volt, és futás is. A versenyzőknek egy kibójázott folyosóban kellett megküzdeni a meredekséggel, a mellkas-zihálással, az ólomlábakkal. Méterről méterre jött rá kicsi és nagy, hogy nincs visszaút, ezt végig kell csinálni, saját magáért, az iskoláért, a tesi tanárért, és a „csakazértisért”. De hogy miről is beszélek, mutassák a versenyen készült képek!

 

A verseny eredményei:

Akikre büszkék vagyunk!

  1. helyezett lett /4. kcs./ Mártonhegyi Dániel 8. lá
  1. helyezett lett /4. kcs./ Fülöp Bálint 7. lá
  1. helyezett lett /3. kcs./ Tóth Csanád 7. lá
  1. helyezett lett /3. kcs./ Fadgyas Eszter 5. lá
  1. helyezett lett /2. kcs./ Palotás Lili 3. dó
  1. helyezett lett /4. kcs./ Bálint Norbert 7. lá
  1. helyezett lett /3. kcs./ Darvasi Hunor 5. lá

Külön köszönet a versenyirodában segédkező 8. lá osztályos lányoknak:

Pécsi Alexandra, Palotás Réka, Vikor Fanni.

Kodályos testnevelők

 

 

 

A 2019-es KATTÁRS-nak otthont adó Pécsi Egyházmegye a programsorozat kiemelt témájaként a jövő társadalmát állította az esemény középpontjába. A rendezvény Pécs belvárosában 14 helyszínen kap helyet, 37 sátorral, 25 színpadi produkcióval, 110 változatos programmal, beszélgetésekkel, tevékenységüket, mindennapjaikat és céljaikat bemutató munkatársakkal és ismertetőkkel várja az érdeklődőket.

 

 

 

Komlói vívó flashmob a Villa Complov SC és a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola vívóinak részvételével.

 

 

 

 

A 21. Komlóért Expo-n a Komlói Római Katolikus Plébánia és a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai is szerepet vállaltak. Relu atyának gratulálunk a helyi képviselő testület által adományozott az elismeréshez!

 

 

 

 

Hagyományunkhoz híven a kis elsősöket a 8. osztályosok kísérték át a templomba.

Relu atya köszöntő szavai után a 4. osztályosok műsora következett, amelyben 3 kis elsős is bátran állt ki a mikrofon elé.

Igazgatónő beszédében mindenkihez szólt, hisz eredményt csak akkor érhetünk el, ha összefogunk! Óvoda-iskola, gyerek, szülő, pedagógus!

Érdekes színfoltja volt az ünnepélynek az elsősök fogadalomtétele és az iskolatáskák megszentelése.

A szülők meghatottan figyelték gyermekeiket, akik ezentúl a kedvenc plüssük helyett már tankönyveket visznek reggelente magukkal....

 

Tanévnyitó, boldogság!

De jó itt veletek!

Kezdjük hát az új évet,

sok sikert, gyerekek!