Tisztelt Szülők!

 

  A koronavírusjárvány 3. hullámának terjedése miatt a Kormány tegnapi ülésén újabb veszélyhelyzeti intézkedésekről döntött, amelyek a köznevelési intézményeket is érintik.

 

Ennek értelmében az óvodákban 2021. március 8-ától rendkívüli szünet lép életbe, a rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7. lesz. Ez idő alatt gyermekfelügyelet nem kerül megszervezésre az óvodában.

 

Az iskolákban 2021. március 8-ától 2021. március 31-éig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. A tavaszi szünet a tanévrendje szerint, 2021. április 1-6. között lesz. Ez idő alatt gyermekfelügyelet nem kerül megszervezésre az iskolában.

Az oktatást a Google Classroom kurzusaiban, illetve az ahhoz kapcsolódó Google Meet felületén szervezzük meg, erről az osztályfőnökök és a szaktanárok értesítést fognak küldeni.

 

Google classroom oktató video tanulóknak: https://www.youtube.com/watch?v=AwekqS1bn24&t=197s

Google Meet-ről: https://www.youtube.com/watch?v=vN83DT0tYE0

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a tegnapi tantestületi értekezleten döntöttünk a tanév helyi rendjének módosításáról. Így a 2021. április 7., szerda nem lesz tanítás nélküli munkanap, hanem a tavaszi szünet utáni első tanítási nap.

 

Csak leadott igény szerint biztosítjuk a gyermekek, tanulók étkeztetését a veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzetideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII. 4.) Kormány rendelet megfelelő alkalmazásával.

 

Az ebédet minden nap 12-14 óra között lehet átvenni egyszer használatos műanyag ételhordóban, a gazdasági bejáratnál.

Az igénylés lemondása a szokott módon, Szabadosné Farkas Erika gazdaságivezető asszonynál a kodalykomlo@pecs.egyhazmegye.hu 

emailcímen vagy a 30/4090516 telefonszámon lehetséges. 

 

Kismértékben módosul a középfokú intézménybe történő felvételi eljárás néhány időpontja:

  • a középfokú iskolának 2021. március 22-ig kell nyilvánosságra hoznia a jelentkezők felvételi jegyzékét,
  • a tanulói adatlapok módosítására 2021. március 23-24-én lesz lehetőség,
  • a módosító tanulói adatlapot 2021. március25-ig kell megküldeni az Oktatási Hivatalnak.

 

A tantermen kívüli, digitális munkarend megszervezése, illetve ellenőrzése céljából munkanapokon biztosítjuk elérhetőségünket a 72/481-272 telefonszámon, illetve a honlapon található egyéb elérhetőségeken.

 

Együttműködésüket előre is köszönjük, kérem vigyázzanak magukra és egymásra!

 

Komló, 2021. március 5.

 

Ormándlaky Dalma

intézményvezető