Fotópályázat 2021 / A „mozgás”

 

Iskolánk meghirdetett egy fotópályázatot, ahol a gyerekek által mobiltelefonon készített képet kellett beküldeni a mozgás témakörében. Nagyon sok fotó érkezett be ötletesebbnél ötletesebbek. Az életünk minden területét célba véve készítették el fotóikat, a gyerekek. A sok csodálatos megörökített pillanatok mellett, ki kell emelnünk egy különdíjas alkotást, ahol egy játék sportautóra egy élő csigát tettek rá, és így készült el a kép.

Gratulálunk a nyerteseknek, akik értékes jutalmakat vehettek át:

Adidas póló, kosárlabda, szelfi-bot, rögbilabda.

Eredmények:

1-5. évfolyamon:

1. Simsik Martin 1. lá

2. Szabó Máté 2. lá

3. Simsik Márk 5. lá

Különdíj: Czéder András 5. lá

6-8. évfolyamon:

1. Major Márk 6. dó

2. Novák Cintia 6. dó

3. Kriszt Máté 6. lá

 

 

Reméljük hagyományt teremtettünk és jövőre is izzani fognak a mobilok!

…a testnevelők

 

 

 

Büszkén adjuk hírül, hogy a K&H Bank Vigyázz! Kész! Pénz! pénzügyi vetélkedőn negyedikes „Aprópénz” csapatunk az országos döntőbe jutott!

A verseny területi középdöntőjében kimagasló eredményeket értek el a Molnosné Pauza Viktória tanítónő és Molnos Balázs tanár úr által felkészített csapataink!

Az eredmények:

3-4. korcsoport

1.helyezés - Az országos döntőbe jutottak!

Aprópénz

Bihari Vanda 4.dó

Kun Médea  4.dó

Palotás Lili  4.dó

Peti Balázs  4.dó

Polics Bianka  4.dó

Felkészítő: Molnosné Pauza Viktória

5-6. korcsoportban

3.helyezés: Észbontók

Bocz Panna (6.lá)

Fadgyas Eszter (6.lá)

Görgey Elza (6.lá)

Szatmári Tamás Antal (6.lá)

Ujhelyi Hanga Sára (6.lá)

Felkészítő: Molnos Balázs

4.helyezés: Pancser-Pingvinek

Dürvánger Ákos (5.lá)

Kósa Vanessza Léna (5.lá)

Murber Zoltán (5.lá)

Simsik Márk (5.lá)

Felkészítő: Molnos Balázs

5. helyezés: Agymenők

Bogdán Krisztián (6.lá)

Csonka Izabella (6.lá)

Kirszt Máté László (6.lá)

Nagy Ágnes (6.lá)

Felkészítő: Molnos Balázs

Büszkén gratulálunk! 🙂

 

 

 

 

 

Kedves Mesemondók!

 

Köszönjük az elküldött felvételeket. Hat iskola 29 mesemondója szerzett örömteli pillanatokat a zsűri tagjainak.

Az 1-2. osztályosokat Korbuly István és Szamosné Áman Orsolya a komlói Közösségek Háza munkatársai, a 3-4. osztályosokat Steinerbrunner Győzőné Komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény vezetője és munkatársai értékelték.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

 

1.osztály

I.helyezés: Szénási Doroti Linda Szilvási Általános Iskola Felsőszilvási Általános Iskolája tanulója, felkészítője Podpádz Beáta

II: helyezés megosztva: Simsik Martin Máté a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója, felkészítője Tóth Hajnalka és Borjus-Hoffer Hanga a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója, felkészítője Fadgyas Éva

 

2. osztály

I.helyezés: Bóni Miklós a Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája tanulója, felkészítője Szalóki Zoltánné

II.helyezés: Vojnics Luca Andrea a Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája tanulója, felkészítője Hidasi Tiborné

III.helyezés: Balogh-Éberling Maira a Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskola és Óvoda tanulója, felkészítője Szeitz Kata

Különdíj:

Vass Liliána a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója, felkészítője Gelbné Szontág Melinda

 

3. osztály

I.helyezés: Schubert Zsigmond a szekszárdi Szent József Iskolaközpont tanulója, felkészítője Bertáné Hargitai Margaréta

II.helyezés: Illés Erik a Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája tanulója, felkészítője Boleman Györgyné

III.helyezés megosztva: Koller Bertold a szekszárdi Szent József Iskolaközpont tanulója, felkészítője Bertáné Hargitai Margaréta és

 Vincze Laura a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója, felkészítője Stefánovits Bernadett

 

 4. osztály

I.helyezés: Imre Zétény a Szilvási Általános Iskola Felsőszilvási Általános Iskolája tanulója, felkészítője Gyükerné Tarr Eszter

II:helyezés: Tóbiás Dániel a Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája tanulója, felkészítője Győri Marianna

III.helyezés: Palotás Lili a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója, felkészítője Molnár Piroska

 

Honlapunkon hamarosan megtekinthetőek lesznek a díjazottak felvételei.

Az emléklapokat, okleveleket postázzuk.

Gratulálunk valamennyi helyezettnek és felkészítőiknek!

 

 

 

2021.május 19-én hosszú idő után végre lehetősége nyílt iskolánk két 3.-os osztálynak a PEM által szervezett Múzeumpedagógiai programban részt venni Pécsen. A program keretében a Dzsámiban és a Püspöki Palota Kincstárában jártunk. Előzetesen a gyerekekkel magyar óra keretében megismerkedtünk Pécs nevezetes épületeivel, történetével.

A gyerekek nagy várakozással tekintettek erre a napra.  Külön busszal indultunk Pécsre, ahol a megérkezésünk után külön helyet biztosítottak számunkra, ahol elfogyasztottuk a kis reggelinket és felkészültünk az előttünk álló játékos feladatokra. A programok 2 csoportban zajlottak forgószínpad szerűen. A Dzsámiban egy kalandos feladatokat rejtő füzettel kellett különféle dolgokat megfigyelni és megkeresni a gyerekeknek. Kisebb csapatokban teljes átéléssel keresgéltek, rajzoltak, felfedeztek, kutattak, írtak, számoltak és az interaktív panelekkel nézték meg az épület 3D-s alakzatait. 

A második helyszínen a Püspöki Palota Kincstárában először egy 3D-s puzzlet kellet kirakni, majd egy kisfilm segítségével a Dzsámi történetéről beszélgettek a gyerekek. A következő feladat nagyon érdekes kreatív önálló munka volt. Egy hosszú papírcsíkra saját önállóan megtervezett mintákkal egy török szőnyeget ábrázoló képet kellett festeni. Nagyon kretatív ötletekkel gyönyörű alkotások születtek, amiket száradás után természetesen megkapunk majd.

A szomorú időjárás ellenére nagyon vidáman töltöttük el ezt a délelőttöt. Egy kis sétát is tettünk a város központjában ahol a lakatfalnál-ami nagyon érdekes volt a gyerekek számára-természetesen egy nagy közös fotót is készítettünk. Hazaérkezésünk után a gyerekek még délután is lelkesen meséltek egymásnak, kinek mi tetszett a legjobban.

Köszönjük  a szervezőknek a lehetőséget és ezt a tartalmas és igen érdekes napot, ahol nemcsak jól érezhettük magunkat, hanem látens módon tanultunk is.

 Stefánovits Bernadett

          tanítónő

 

 

 

 

Iskolánkban hosszú várakozás után 2021. május 14-én egy igazi mesedélutánon vehettek részt azok a tehetséges alsó tagozatos diákok, akik beneveztek a Tündérkert mesemondó verseny iskolai fordulójába. Az alsó tagozatos diákjaink nagy lelkesedéssel készültek erre a délutánra. Örömmel töltött el minket, hogy ebben a rohanó digitális világunkban a gyerekeknek még fontos a mese olvasása és szeretete. A négy évfolyamon 17 tanuló repített minket varázsszőnyegen a mesék csodálatos világába.

A gyerekek a verseny megkezdése előtt kis tündéres sorszámokat kaptak, ami egy kicsit oldotta az izgalmakat. A dekorációk, a kellékek segítettek abban, hogy igazán mesés helyen érezzük magunkat. Az eseményt Ormándlaky Dalma intézményvezető nyitotta meg. A verseny 2 helyszínen zajlott, ahol külön-külön évfolyamonként történt a zsűrizés. Jó volt felnőttként kicsit visszacsöppenni a gyermekvilágba, átélni a meséket, főleg ha azt a kis mesélőnk is átéléssel adta elő.

Amíg a zsűri tanácskozott, a gyerekeket egy kis uzsonna várta. A verseny kihirdetésekor a helyezetteken kívül mindenki kapott egy elismerő oklevelet és egy kis ajándékot.

Mind a négy évfolyamon a Tündérkert mesemondó verseny területi fordulójába az első két helyezett jut tovább.

 

Eredményeink:

1.évfolyamon I. hely: Borjús-Hoffer Hanga 1.dó

                      II.hely: Simsik Martin Máté 1.lá

 

2.évfolyamon I. hely: Vass Liliána 2.lá

                     II.hely: Dallos Emese 2.lá

 

3.évfolyamon I. hely: Vincze Laura

                     II.hely: Ujhelyi Márkusz 3.lá

 

4.évfolyamon I. hely: Palotás Lili 4.dó

                     II.hely: Pintér Kiara 4.dó

 

Köszönjük a zsűri  áldozatos munkáját és a kollégáknak a segítségét.

Gratulálunk a tanulóinknak és felkészítőiknek: Fadgyas Éva, Tóth Hajnalka, Gelbné Szontág Melinda, Molnosné Pauza Viktória, Molnár Piroska, Maul Nikoletta és Stefánovits Bernadett tanító néniknek.

 

 

 

Tisztelt Óvodás Szülők!

 

Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről, az óvodába járó gyerek felügyeletéről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet értelmében

 

 2020. május 25., hétfőtől

újra szervezzük a gyermekek napközbeni ellátását.

 

A zökkenőmentes újranyitás érdekében kérem, hogy óvodai ellátási igényüket legyenek kedvesek közvetlenül a tagóvoda-vezetőnek, Schalpha Anettnek telefonon jelezni. (Schalpha Anett: 30/948-6737).

Hiteles magyarországi információkért látogasson el a https://koronavirus.gov.hu oldalra.

 

Vigyázzunk egymásra!

Köszönjük a támogató együttműködésüket!

 

Komló, 2020. május 21.

 

Schalpha Anett

tagóvoda vezető

Ormándlaky Dalma

intézményvezető

 

 

 

Ötven évvel ezelőtt, 1970. május 16-án vette fel iskolánk Kodály Zoltán nevét, mely nagy ünnep volt akkor, hiszen sokak szívébe örökre fogó tintaként beégett ez a jelentős esemény.

A mai délelőtt a Mester tiszteletére egy online műveltségi vetélkedőt szerveztünk 4-8. osztályos tanulóinknak, melynek témája Kodály élete, munkássága, művei voltak.

Helyezettek:

1. Horváth Imola 6.lá

2. Gulyás Lotti 7.lá

3. Lencsés Szilárd 4.lá

 

Gratulálunk a versenyzőknek!

 

 

 

Iskolánk, a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda 50 éve viselheti büszkén a Mester nevét. Az 1970. május 16-i nagysikerű névadó ünnepségre és a kiváló elődökre tisztelettel emlékeznek iskolánk énekesei.  

Ahogy lehetséges, most a kialakult online térben, ezzel a "karantén videóval ".

 

 

 

 

Iskolánk, immár 50 éve, 1970. május 16-án vehette fel Kodály Zoltán nevét. Nagy tisztelettel erre emlékezünk az idén, 2020. május 16-án. E jeles alkalomból „Az én Kodály iskolám” címmel rajzpályázatot hirdettünk tanulóink számára.

 

A pályázatra 39 alsós és 32 felsős munka érkezett összesen.

Alsós gyerekek eredményei:

1.helyezést értek el: Seres-Kanizsai Vendel 1.lá, Csiák-Sedivy Atina 2.dó,

Fekete Dóra Bettina 2.lá, Peti Balázs és Wunderlich Ramóna 3.dó,

Haraszti Anna Filoména 4.lá

 

2.helyezést értek el: Szabó Máté 1.lá, Bödő Ágnes Alíz 3.dó, Simsik Márk Olivér 4.lá

 

3.helyezést értek el: Grósz Tamina 1.lá, Márkus Deniel 3.dó, Radó Rebeka 4.lá

 

Különdíjasok: Létai Natasa, Varjasi Panna, Márkus Dominik és Egri Tamás 1.lá,

Kun Médea, Polics Bianka és Tóth Csilla Andrea 3.dó,

Kósa Vanessza 4.lá osztályos tanulók

 

Felsős gyerekek eredményei:

1.helyezést értek el: Szabó Cintia 5.dó, Görgey Elza 5.lá

 

2.helyezést értek el: Újhelyi Dominik 5.dó, Nagy Ágnes 5.lá

 

3.helyezést értek el: Varga Máté 8.dó, Kugelmann Csenge 7.lá

 

Gratulálunk minden versenyzőnek!

 

 

 

Tisztelt Óvodás Szülők!

A 152/2020. (IV. 27.) a veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről szóló Kormány rendelet szerint az óvodába járó gyerek felügyeletéről 2020. május 4-e, hétfőtől, újra megszervezzük a gyermekek felügyeletét A Szent Bernadett Tagóvodánkban.

A kormányrendelet figyelembe vételével a felügyeletet idejére a Szent Bernadett Tagóvodában a következő intézkedéseket tesszük gyermekeik és egymás védelmének biztosítása érdekében:

  • Minden kisgyermek, akinek valamelyik szülője otthon van (nem dolgozik, GYES/GYED-en van) maradjon otthon!
  • A Szent Bernadett óvodát csak teljesen egészséges vagy betegségből visszatérve orvosi igazolással rendelkező gyermek látogathatja. (Jelen esetben nátha, köhögés is betegségnek számít!), a felügyeletet kérő szülőnek, kötelezően nyilatkoznia kell arról, az óvoda által biztosított nyomtatványon, hogy gyermeke teljesen egészséges!
  • Az óvoda épületébe belépni csak a játszóudvar felőli bejáraton keresztül lehet. Kérjük, a szélfogóban kialakított fogadó helyiségben várakozzanak, mert az óvodába csak óvodásaink és az ott dolgozók léphetnek be!
  • Érkezéskor, és távozáskor a dajkák és az óvónők itt fogadják a gyermekeket, és kísérik be a csoportokba, majd hazamenetelkor is itt veheti át gyermekét minden szülő.
  • FONTOS! Reggel 9.00-ig be kell érni a gyermekkel, 9.00-kor a kapukat és ajtókat zárjuk, azután kisgyermeket már nem veszünk át. Délután 15.00 órától 17.00 óráig lehet ugyanebben a rendben elvinni a kisgyermekeket.
  • Kérjük, jelezzék Schalpha Anett tagóvoda vezetőnek telefonon (30/948-6737), ha kérik gyermekük számára a felügyeletet!
  • Kérjük, hogy az óvodai felügyelet igénybevételéhez a szülők (mindkét szülő) szerezzenek be munkáltatói igazolást, annak bizonyítására, hogy naponta eljárnak otthonról dolgozni a veszélyhelyzet ideje alatt!
  •  Ez az intézkedés 2020. május 4-től visszavonásig érvényes!

Hiteles magyarországi információkért látogasson el a https://koronavirus.gov.hu oldalra.

A fenntartóval, az önkormányzat képviselőivel folyamatosan kapcsolatban maradunk, a teljes intézményt folyamatosan fertőtlenítjük és bármilyen érdemi bejelentés, változás esetén tájékoztatjuk Önöket.

Vigyázzunk egymásra!

Köszönjük a támogató együttműködésüket!

Komló, 2020. május 4.

Schalpha Anett

tagóvoda vezető

Ormándlaky Dalma

intézményvezető

 

 

 

 

 

 

 

Donovál Marci (2000-2020)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy kedves régi tanítványunk, Donovál Marci 2020.05.01-jén hosszú, gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt. Tehetséges, szorgalmas, kedves személyisége, fiatal kora ellenére is kiemelkedő küzdeni akarása és kitartása mindannyiunk számára példaértékű és csodálatra méltó.

 (Fotó: Rákos Ildikó 2019. május 17.)

Emlékét mindörökké megőrizzük a szívünkben.

 

„Ha van füled, halld hangtalan beszédem.

Mindegy mi voltam, voltam az, ami.

Egy hang voltam a világ énekében,

És kár lett volna el nem hangzani.”

(Nagy Zoltán sírköve – részlet)

 

 

A hétvégén rendezték a Pécsi Kulturális Központban az első Gyereknapi Népmesemondó Versenyt, amely Berze Nagy János nevét viselte. Iskolánkból Vilmányi-Kiss Sámuel 3. lá osztályos tanuló vett részt a Medvebocs királyfi című mesével. A zsűri elismerő szavakkal illette és arany minősítéssel jutalmazta Samu mesemondását.

Felkészítője: Illésné Pallós Éva néni

Szívből gratulálunk a szép szereplésért!

 

 

 

Húsz fő feletti játékos kedvű gyermek indult az iskolánkban megrendezett Malombajnokság versenyén.

Egy asztalnál négy játékos játszott, aki a legtöbb pontszámot szerezte matematika ötössel gazdagodott. Az öröm mellett meglepetés volt, hogy milyen sokat fejlődtek diákjaink játékban és taktikában is az elmúlt évhez képest.

 

Eredményeink:

Helyezés:

I. Lencsés Szilárd

II: Mogyorósi Alex

III.Gulyás Lotti

 

Asztal-elsők:

Mogyorósi Alex

Dürvánger Bálint

Lencsés Szilárd

Fadgyas Eszter

Gyozsán Emese

Gulyás Lotti

 

Minden játékosnak gratulálunk!

Fadgyas Éva néni

 

 

Harmadikosaink részt vettek a Pécsi Egyházmegye által szervezett múzeum pedagógiai foglalkozáson.
Az egyik csoport sétálólap segítségével ismerkedett meg a Székesegyházzal. Addig a többiek a Kincstárban Noé bárkáján utaztak és címert terveztek, festettek. Utána helyszínt cseréltek, így mindenkinek alkalma nyílt a torony megmászására is. A legnagyobb élményt ez jelentette gyereknek, felnőttnek egyaránt! 
Köszönjük a lehetőséget! 
Illésné Pallós Éva néni

 

 

 

A PTE Botanikus Kert által megrendezett 13. Dísznövény-kiállítás és Vásár keretében meghirdetett Minikert programra készült el kiskertünk. A Gombocska szakkör tagjai által készített, 1. rajtszámot viselő kiskertünk, a 31 benyújtott pályamű közül, a közönségszavazatok alapján a 5. helyezést érte el! 
Nagy öröm ez számunkra!

!

 

 

 

 

 A CSICSERIBORSÓK ÉNEKEGYÜTTES a "Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési versenyen kiváló szerepléssel ARANY minősítésben részesült. 
Tagjai: Bocz Panna, Istiván Hanna, Horváth Imola, Sváb Alexa Luca, Pál Fruzsina, Bognár Zsófia és Török Orsolya.
Felkészítőjük: Papp Cecília (EFAMI)
Szívből gratulálunk a sikerhez!

 

 

 

Fenntartónk, a Pécsi Egyházmegye támogatásával és a Mohácsi Park utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda meghívására részt vehettünk a nagy hagyományokra visszatekintő, mohácsi Lépcsőházi koncerten. Nagykórusunk, Lőrincz Ákos Csaba tanár úr vezényletével igazán szép sikert aratott, melyet egy hazáig tartó öröméneklés követett.

 

 

 

Egy busznyi csapattal csatlakozott iskolánk a hagyományosan megrendezett, májusi egyházmegyei gyalogos zarándoklathoz. Családjainkért, az Egyházmegyéért, betegekért és most kiemeleten az üldözött keresztényekért meneteltünk elmélkedve, imádkozva.

Alább egy tanulónk édesanyjának imáját olvashatják, aki a zarándoklat végén ezekkel a szavakkal fohászkodott:

Hálát adunk Neked, Mennyei Atyánk a sok kegyelemért, melyekkel a Szűzanya közbenjárására megajándékoztál minket!

Hálát adunk a szép időért, a testi erőért, hálát a közösségeinkért, lelkipásztorainkért, tanárainkért és szüleinkért!

Mária, égi Édesanyánk, imáinkkal lábaid elé hoztuk családunkat, szeretteinket, az időseket és a betegeket; egyéni örömeinket, fájdalmainkat.

Kérve kértünk Téged, hogy különösen járj közbe Jézusnál azokért, akik üldöztetést szenvednek bárhol a világban, mert keresztények, és azokért is, akik őket üldözik.

Bár testben elfáradtunk, lélekben örömöt és erőt kaptunk a hétköznapi küzdelmekhez, éberséggel és bátorsággal.

Mária, szelídséged, hited mutasson nekünk utat, hogy eljussunk földi zarándokútjainkon szent Fiadhoz, Jézushoz!

Ámen.

Bognár Dóra szülő

 

 

 

Május 5-én került megrendezésre a DÖKE hagyományos tavaszi programja, a 2019 Másodperces Futás. Az eseményre több, mint 125 diákunk nevezett. A viszontagságos, zord időjárás ellenére 100 sportos, edzett gyermek mellett szép számban szülők és lelkes pedagógusok is rajthoz álltak, hogy teljesítsék a majd 34 perces kihívást.

Minden indulónak szívből gratulálunk! Mindannyian büszkék lehetünk erre a nagyszerű teljesítményre!

Király Ili néni

 

 

 

A jubileumi programsorozat keretében látogatott el iskolánkba Baán Izsák testvér, aki egykor iskolánk tanulója volt, ma pedig a bakonybéli Szent Mauríciusz monostor szerzetese.

A lelki nap szentmisével kezdődött, majd a felső tagozatosok vettek részt az interaktív ismerkedésben. Egy rövidfilmen keresztül betekintést nyerhettünk a szerzetesközösség életébe, közösen imádkoztunk, a diákok az előadás végén kérdéseikre is választ kaptak. Az alsósoknak dalt tanított Izsák testvér, és Szent Gellért életéről egy rajzfilmet is megnézhettek.

A testvér előadásaival párhuzamosan kreatív, városi sétás, daltanulós és padlóképes foglalkozások voltak, a legnagyobbak pedig filmvetítésen vettek részt.

Izsák testvér elmondta, hogy volt kodályos diákként felelevenedtek benne a régi emlékek, de van, ami nem változott: a csillogó, nyílt, érdeklődő tekintetű diákok. Nosztalgiát ébresztett benne a régi tanárokkal való találkozás, a felújított épületben pedig felismerte régi termek, folyosók nyomait.

Nagy öröm volt számunkra, hogy egy olyan öregdiákot mutathattunk be a gyerekeknek, aki a szerzetesség során az éneklés örömét ma is napi több órában megélheti, és egyben követendő példával áll előttünk az Istenhez tartozás által is.

2019.05. 03.

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy idén is kiírásra kerül a Horváth Zoltán Emlékdíj a "Csírázó" Komlói Tehetségekért pályázat, melynek kiírása és pályázati lapja itt található:

Pályázati kiírás  Pályázati lap

 

 

 

2018. május 11. péntek.

….állítólag fronthatás várható, se hidegfront, se melegfront, csakis színházi…!

Kora délutáni órákban a komlói színház nézőtere még üres. Csak a technikai személyzet sürgölődik. Majd lassan elkezd a megtelni a színház gyerekzsivajjal, szülői aggodalommal, mosolygós „régnemláttalakokkal”. Aztán koromsötét lesz és már csak a „csend beszél”.

Majd igazgatónőnk köszönti a vendégeket és elkezdődik a „Bemutatkozás”. No, nem ő, hanem a tanulók, ovisok rukkolnak elő szebbnél szebb produkciókkal. A 3 évestől a 15 évesig mindenki képviselteti magát.

Elsőként az óvodások énekes táncos produkciója, majd az 1. dó színes-virágos bűbáj éneke adta meg az alaphangulatot. Ezek után felcsendült a Kicsinyek kórusának csodaszép előadása, a Kiskórus kifinomult, ízléses hangzásvilága, a Nagykórus virtuóz és különleges repertoárja. Külön érdekes színfolt lett a nyolcadikos lányok saját maguk által komponált és énekelt Shawn Mendes szám.

Két osztályprodukció is megjelent az előadáson. A 4. dó osztály Árpád-házi Szent Kinga életét dolgozta föl különleges némafilm formájában, míg az 5. dó, ByeAlex-től énekelt egy szívhez szóló kedves számot.

…és hogy nem maradjon ki, a nemzetek is bejelentkeztek a színpadra. Volt ott latin amerikai tánc fergeteges ritmusra, német blues a németet tanulók előadásában, kifordított magyar mese angol verziója.

Majd a nézőknek a lábukat kellett használni két produkció alatt is. A Fitball-os lányok bemutatóját ritmusos lábdobogás kísérte, a hattyúk tava fergeteges balett paródiánál pedig a térdüket csapkodták a nevetéstől. Később egy színdarab rántott vissza mindenkit a szomorú valóságba.

A műsor zárásaként a nyolcadikosok tánccal búcsúztak el a mögöttük álló tanévtől.

 

Köszönjük a gyerekeknek ezt a felejthetetlen estét, a pedagógus kollégáknak a magas színvonalú felkészítést, és a színház profi szakmai stábjának, hogy „bemutatkozhattunk”.

 

 

2018.05.18-án iskolánk néhány diákja 10 madáretető kihelyezésével segítette a komlói KINCSES PARK megújulását.
Köszönjük nektek:
Panka, Andika, Gina, Dorina, Veronika, Dávid, Milán, Lénárd, Patrik, na meg Kata néni!

 

 

 

Több éves hagyomány, hogy iskolánk nagykórusa a tavasz beköszöntével pár napot
kórustáborban tölt. A tábor szerepe kettős: a szakmai munka elmélyítése, valamint a
csapatépítés, hiszen a kórustagok hat osztály tanulóiból kerülnek ki. Igyekszünk mindig kellő
hangsúlyt fektetni ilyenkor a minőségi munkára, de igyekszünk odafigyelni az önfeledt
együttlét, a tartalmas szabadidő eltöltésének pillanataira is. A Pécsi Egyházmegyének ezúton
is köszönjük, hogy Magyarhertelenden- igazán szép környezetben - szállást biztosított
nekünk. A próbán komoly szakmai munka folyt. A művek pontos megtanulása, az egyes
szólamok összeéneklése, a szólampróbán történő memorizálás, a szép és kifejező éneklés
mind a tanulás része volt. Ilyenkor megadatik, hogy csak magunkra figyeljünk, s egy-egy dal
szépségét teljes valójában megismerhessük, átélhessük. A tábor ideje alatt bőven volt idő
szórakozásra is. Fürdőzésre, beszélgetésre, közös játékra. Minden átélt pillanat gazdagított
bennünket. Megosztani a lélek rezdüléseit másokkal, az mindig csak meghitt együttlét alatt
történhet. Ennek pedig a csend elengedhetetlen része. A feladat adott volt. Felkészülés
iskolánk Bemutatkozunk műsorára, valamint a Kodály nevét viselő iskolák budapesti május
végi találkozójára. Továbbá a búcsúzó nyolcadikosok ballagás ünnepségén is énekelni fogunk
majd.

 

 

 

Tisztelt Szülők,
Kedves Gyerekek!
Iskolánkban a 2018/2019. tanévtől szakköri foglalkozás keretében lehetőség nyílik a kínai nyelv tanulására!
Ezért ízelítőt szervezünk május 24-én 9 órától a pécsi Konfuciusz Intézettel együttműködve, melyre várunk minden érdeklődő szülőt és gyermeket!

 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/32530722_1634799776604724_8681933869517111296_n.jpg?_nc_cat=0&oh=57476c70b15e30dc1070bc3a4c2f3a41&oe=5B7D9667

 

 

A Szent Bernadett Tagóvodánk, „Kincses Kultúróvoda 2017” egyes programjaihoz csatlakoztunk ebben a tanévben a 3. lá osztály tanulóival. Ezáltal színesebbé, gazdagabbá váltak a technika óráink. Nemezeltünk, agyagoztunk, batikoltunk…

A megvalósításban, külön segítséget kaptunk Schaff Anikó térségi referenstől /Közösségek Háza/.

A képekkel szeretnénk megköszönni, ezeket a csodálatos perceket.
Fadgyas Éva

 

 

 

A Komlói Római Katolikus Plébánia és iskolánk közössége együtt vett részt Brenner János vértanú pap boldoggá avatásának ünnepén május elsején, Szombathelyen. Az Emlékmű-dombon tartott szentmise főcelebránsa Angelo Amato bíboros, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa, szónoka Erdő Péter bíboros, prímás volt. Felemelő nap volt ez mindenki számára!

 

 

 

Iskolánk közel 100 tanuló aktív részvételével idén is részt a DŐKE által szervezett 2018 másodperces futáson.
Nagy öröm volt látni a lelkes gyerekek és szülők mellett a sportos kollégákat, Pallós Éva nénit, Fadgyas Éva nénit, Szelléné Erika nénit, Makra Melinda nénit, Vasvári Zsani nénit, és nem utolsó sorban Ádám bácsit. Ezt a kedves, örömteli légkört, a nagy hőség sem zavarta, bár a futás komoly kihívás volt!
Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ezen a nagyszerű rendezvényen!
Ili néni!

Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda fényképe.

 

 

 

Iskolánk idén is csatlakozott a Pécsi Egyházmegye, immáron kilencedik alkalommal megrendezett gyalogos zarándoklatához.

Iskolánk idén is benevezett 74 tanulóval a 2017 másodperces városi futóversenyre.

                                                      Kedves Szülők!