Büszkén adjuk hírül, hogy a Pécs-Baranyai Kórus- és Zenekari Szövetség, a Magyar Kultúra napja alkalmából kolléganőnknek, Pleszné Fényes Editnek Elismerő oklevelet adományozott a több évtizedes eredményes és kiemelkedő zenepedagógiai tevékenységéért.
Szívből gratulálunk, köszönjük áldozatos értünk, tanulóinkért végzett szakmai munkádat!
Ormándlaky Dalma intézményvezető
 
   

 

Malom 2. forduló.

2022.01. 19.

Ma is izgatottan érkeztek a versenyző gyerekek. Ez a forduló abban volt különleges, hogy a játékot felsős tanulók felügyelték, így több körben is megmutathatták tudásukat.

Eredmények:

2.évfolyam:

I.Simsik Martin Máté

II.Fidler Milán

III. Mogyorósi Katalin

3. évfolyam:

I.Sáfrány Róbert

II.Mits Ábel

III.Vörös Szirmai Lotti

4. évfolyam:

I.Újhelyi Márkusz

II.Dürvánger Bálint

 

A versenyt vezette: Fadgyas Éva

   

 

 

 

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda a 2020-2021-es tanítási- és nevelési évben kiválasztásra került a Katolikus Pedagógiai Intézet által koordinált „Gyermekvédelmi Szervezetfejlesztő Projekt a Katolikus Köznevelési és Szakképzési Rendszerben” elnevezésű szervezetfejlesztést célzó projekt programjába.

Intézményünkben háromtagú team foglalkozik ezzel a projekttel, melynek tagjai:     

Molnár Piroska, Maul Nikoletta, Schalpha Anett.

Teljes cikk: Kattintás a képre

 

 

 

 

 

 

Minden házaspár figyelmébe ajánljuk a Pécsi Egyházmegye idei Házasság hete programsorozatát és ennek részeként, a  szerelmi kalandtúra játékot, amely öt egyszerű feladat segítségével arra ösztönzi a házaspárokat/párokat, hogy a mindennapok rohanásában se felejtsék el összetartozásukat és figyeljenek egymásra.

 

 

 

 

Elstartolt a Legsportosabb osztály 2. fordulója egy Exatlon pályával. Nagy lelkesedéssel küzdöttek a tanulók, hogy teljesítsék a kihívást. Örömmel jelentem, hogy mindenki sikeresen legyőzte az előtte álló akadályokat!

Gratulálunk!

Vasvári Zsanett

 

 

 

Malombajnokság 2. forduló

Habár sok szabály változik körülöttünk, a malomjáték szabályai ugyanazok, a játékosok pedig egyre többet tudnak, versenyszerűen játszanak.

Eredmények:

2.évfolyam

I. helyezett: Szabó Máté

II.helyezett: Kovács Gréta

III. helyezett: Márkus Dominik, Kolb Kevin

3.évfolyam:

I. helyezett: Kincses Kristóf

II.helyezett: Dürvánger Bálint

III. helyezett Spráger Hanna

IV.helyezett: Barhács Bence

4.évfolyam

I.helyezett: Mogyorósi Alex

II:helyezett: Kun Médea

Gratulálunk!

 

 

 

Kedves Kodályos Diákok!

 

Fotópályázatot hirdetünk!

Na, most kell kézbe venni a telefonotokat!

Várjuk a fotókat!

 

 

 

Őszentsége Ferenc pápa 2020. november 18-án Mons. Felföldi Lászlót, pécsi megyéspüspökké nevezte ki. Az új főpásztor püspökké szentelésére és beiktatására 2021. január 6-án, Urunk megjelenése (Vízkereszt) ünnepén 10.30 órakor kezdődő szentmisén került sor a Pécsi Székesegyházban.

 

Fotó: Lambert Attila / Magyar Kurír

 

 

 

Városka az ovin belül

 

 

 

 

Kedves Kodályos Szülők és Pedagógusok!

A Szülői Munkaközösség kezdeményezésére szeretettel hívunk mindenkit Kodály bálunkra, mely február 22-én, 18 órakor veszi kezdetét!

 

Szabó György az iskolai Szülői Munkaközösség elnöke

Ormándlaky Dalma intézményvezető

 

 

 

Múlt héten zajlott Malombajnokságunk II. fordulója.

Házi malombajnokságunk második fordulóján 20 tanuló mérte össze tudását.

A küzdelmek során a következő eredmények születtek:
l. Csiák-Sedivy Márk
ll. Lencsés Szilárd
lll. Dürwánger Bálint
IV. Varga Patricía

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

 

 

További képek intézményünk Facebook oldalán

Köszönjük a fotókat Rákos Ildikónak!

 

 

 

Kedves egykori és jelenlegi "Kodályos" Szülők és Kollégák!

Szeretettel várunk benneteket a 2020. február 22-én, a Szülői Munkaközösség által megrendezésre kerülő Kodály bálunkra!

Helyszín az iskola tornaterme.
Belépők az iskola büféjében kaphatók.

 

 

 

Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában.

2020.február 26. (szerda) 16:30–18:30

 

Szeretettel várunk minden leendő első osztályos kisgyermeket

és szüleiket!

Gyertek, töltsük együtt a délutánt!

 

 

 

Gombocska szakköröseink a mai napon eddigi munkájuk gyümölcsét, a saját készítésű, 207 db bevásárló zsákot osztották ki iskolatársaiknak. Szándékuk, hogy a nylonzacskók felhasználása csökkenjen városunkban, a környezetünkben.
Kedves Kodályosok!
Éljetek a lehetőséggel, használjátok a zsákocskákat olyan céltudatosan, ahogy az ügyes kezek készítették azokat!

Köszönet Fadgyas Éva tanítónőnknek a kis csapat támogatásáért! 

http://nemkellzacsko.hu/

 

 

 

 

 

 

Olvasás órán Árpád fejedelem üzent hadat a morva és a bolgár fejedelemnek, technika órán a 3. lá osztály a bacilusoknak!

A gyerekek sokfajta gyümölcsöt hoztak, melyeket alaposan megmostak és feldaraboltak. Öröm volt nézni, milyen ügyesen dolgoznak! Volt itt narancs, mandarin, banán, körte, szilva sőt még gránátalma is!

Hogy igazán egészséges legyen Görög és epres joghurttal keverték össze.

Reméljük sikerült a támadás és senki nem lesz beteg!

 

 

 

 
Nagy örömünkre jubileumi programsorozatunk alkalmából egykori tanítványunk, Németh Alexandra, iskolánk egyik büszkesége előadást tart iskolánk tanulóinak és pedagógusainak 2019. január 23-án,        13 órakor. A komlói születésű Alexandra 1998-ban végzett iskolánkban, 2011-ben ragadott fényképezőgépet, amit nem sokkal később össze is kötött a hegymászással. 2014-ben, egy gyorstalpaló mászótréning után két hónappal már az első hegycsúcson állt, 2018 májusában pedig ezzel a kitartással és hihetetlen akaraterővel ő lett az első magyar, aki teljesítette a Seven Summits (Hét hegycsúcs) kihívást.
Szeretettel és kíváncsian várjuk a találkozást!
 
 
 
 

A Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium szervezésében 2018. december 15-én, került megrendezésre a „TISZÁN INNEN, DUNÁN TÚL”

ORSZÁGOS NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENY MEGYEI VÁLOGATÓJA

 

Három műfaji kategóriában lehetett indulni: Szólóének, Kisegyüttes, Énekegyüttes.

Iskolánk tanuló sikeresen szerepeltek ezen a megmérettetésen, így örömmel adjuk hírül a nagyszerű eredményeket:

 

Szólóének kategória:  Kugelmann Panna arany minősítés

                                      Horváth Imola arany minősítés

                                      Bérces Natasa ezüst minősítés

 

Kisegyüttes kategória: Kugelmann Panna és Takáts Kata arany minősítés

 

Énekegyüttes kategória: Csicseriborsók énekegyüttes kiemelt arany minősítés, mellyel továbbjutottak az országos megmérettetésre. Az énekegyüttes tagjai: Török Orsolya, Pál Fruzsina, Bognár Zsófia, Horváth Imola, Bocz Panna, Istiván Hanna, Sváb Alexa.

 

A rendezvény megnyitóján iskolánk képviselői Kodály Zoltán szobránál tiszteletük jeléül fejet hajtottak, valamint 3. dó osztályos tanulóink, Murber Zoltán és Vilmányi-Kiss Sámuel népdalcsokorral szerepeltek.

 

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak, Molnosné Pauza Viktóriának és Papp Cecíliának, az EFAMI népi ének tanárának.

 

 

Kedves Nagycsoportos óvodások!
Szeretettel hívunk következő programunkra, kerüljetek beljebb, nézzetek körül, próbáljátok ki milyen, amikor átlépitek leendő iskolátok kapuját!
Találkozzunk, meglepetéssel várunk Benneteket!
Melinda néni és Kata néni
 
 

 

 

Kodály Zoltán 136.

December 17-én megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Kodály Zoltánról - aki 136 éve - dec.16-án született Kecskeméten.
Az emléktáblánál intézményvezető asszony: Ormándlaky Dalma és az osztályokat képviselő tanulók elhelyezték a megemlékezés koszorúját és virágait.
Az ünnepi műsorban közreműködtek: iskolánk kórusai és karnagyai, 1.lá osztályos énekesei, ill. Bocz Benedek 8.lá osztályos tanuló is, aki a műsorban konferált és rövid ismertetőt tartott Kodály munkásságáról.
A megemlékezés keretében hirdettük ki - az ének-zenei képzés 60. évfordulójára meghirdetett - Muzsikáló világ c. rajzpályázat eredményét.

 

 

 

„Amikor te adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adományod rejtve maradjon; Atyád, aki lát a rejtekben, megfizet majd neked.” Mt 6,3-4

 

Karácsonyra készülve iskolánk ismét ajándékgyűjtő akciót hirdetett. Fontosnak tartjuk, hogy az ünnephez közeledve szívünket is feldíszítsük, és örömet szerezzünk olyanoknak is, akik nagy szükségben vannak. Diákok, szülők és pedagógusok is nagy lelkesedéssel hozzájárultak ahhoz, hogy több mint ötven gyermek karácsonyát tegyük szebbé. A csomagokat idén a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda alsósainak ajánlottuk fel, akik csillogó szemmel és nagy lelkesedéssel pakolták az angyalbatyukat.

 

 

 

 A nevelési év feléhez közeledvén fontos időszak veszi kezdetét a nagycsoportos óvodások és szüleik életében. Az általános iskolába való beiratkozás előtt szükségessé válik, hogy a szülők körültekintően minden lehetséges információ birtokában választhassák ki gyermekük számára, az elvárásaiknak leginkább megfelelő köznevelési intézményt az általános iskolai tanulmányok elvégzéséhez.

A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvodában a 2018/2019-es tanévben két osztályba várja beiratkozásra a nagycsoportos óvodásokat, a leendő első osztályosokat:

  1. emelt szintű ének-zenei oktatással
  2. általános tanterv mellett tevékenységbe ágyazott, napi nyelvkörnyezetet biztosító nyelvoktatással.

Hiszen az anyanyelvünket sem könyvből tanuljuk, hanem napi tevékenységeink során sajátítottuk el. Ehhez kis létszámú osztályokat, tanuló csoportokat, családias légkört, magas színvonalú digitális környezetet, gazdag szabadidős tevékenységeket biztosítunk korszerűen, teljes külső és belső megújulás alatt álló iskolánkban,

a Kodályban!

A városon kívül élő családokat segítendő, Komló 30 km-es körzetében iskolabuszt biztosítunk a gyermekek iskolába járáshoz.

Ezt stabil, keresztény értékrendet nyújtó környezetben kínáljuk, mely képessé teszi gyermekeiket a világban való eligazodásra, a későbbi szabad választásaik során a jó döntéshozatalra, segít abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott emberekké váljanak.

A Pécsi Tudományegyetem partnerintézményeként magas színvonalú és lelkiismeretes szakmai munkát végeznek pedagógusaink. Ezzel egyidejűleg diákjainktól is elvárjuk, hogy mindennapi felkészülésük során előmenetelük sikerességét tartsák szem előtt.

Nekünk is fontos, hogy olyan családokkal tudjunk 8 évig együttműködni, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak gyermekük iskolai életéről. Ezért, hogy a kölcsönös megismerés lehetőségét kínáljuk Iskolanyitogató rendezvényünk következő állomásán, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és gyermekeket.

  • március 21-én, szerdán, 16:30-tól, téma a Tavasz

 

Aki pedig az átlagos iskolai programokba szeretne betekinteni, kérjük, látogasson el a február 2-án, 13 órakor tartandó iskolai alsós farsangunkra is!

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

Negyedikes tanulóink két osztályból összeválogatott, vegyes csoporttal neveztek a Közösségek Háza által szervezett Mesevetélkedőre. A kiírásban szereplő mesékkel a gyerekek korábban megismerkedhettek, ez nagy könnyebbséget jelentett. A nebulók az állomásokon oldott hangulatban játszottak, hangos kacagástól visszahangzott az épület.

Külön köszönettel tartozunk a Közösségek Háza dolgozóinak, amiért lehetőségünk nyílt egy fantasztikus délutánt eltölteni a Közösségek Házában, ami délelőtti tanítás során osztálytermeinket biztosítja.

Köszönettel: Szelléné Fürbach Erika és Maul Nikoletta tanítók, 4.dó és 4. lá

 

 

 

 

A tanév második Iskolanyitogatójának témája a tél volt.

Ezúttal a tanító nénik is végigkísérték a gyerekeket az állomásokon. A kicsik örömmel sportoltak, kézműveskedtek, társasoztak, a hittanos foglalkozáson bárányok bőrébe bújtak. Eközben a szülők feltehették kérdéseiket a tantestület tagjainak.

 

Következő Iskolanyitogatónk március 21-én, 16: 30-kor lesz.

 

 

 

Tisztelt Szülők!

Iskolánk diákjai és pedagógusai nevében örömmel értesítem Önöket, hogy idei farsangi mulatságunk 2018. február 2-án, pénteken kerül megrendezésre,

 „Nemzetek farsangja” címmel!

Aznap az első 4 tanítási órát tarjuk meg diákjainknak (8.00–11.30), majd közvetlenül ezt követően az alsó tagozatosok farsangja kezdődik, 13.00 órától–16.00 óráig.

A felső tagozatosok farsangi rendezvénye 16.30–21.00 tart.

Nagy szeretettel várjuk Önöket, szülőket is, és a testvéreket is!

Ormándlaky Dalma

intézményvezető

 

 

 

2017. november 30-án, a Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum ülésének keretében sor került az új PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PARTNERINTÉZMÉNYE címek ünnepélyes átadására, többek között intézményünk, a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda számára is. A PTE Tanárképző Központ immár harmadik éve, míg a szekszárdi képzési hely Alsófokú Pedagógusképzési Alközpontja első alkalommal hirdette meg pályázatát a tanárképzés és az alsófokú pedagógusképzés, a tanítóképzés, az óvodapedagógusképzés, csecsemő- és kisgyermeknevelési szakok szakmai gyakorlataiban való partneri együttműködésre. A pályázat célja olyan partnerintézményi kör kialakítása, melyben a partnerek elkötelezettek a pedagógusjelöltek szakmai fejlődésének támogatásában.
2018. januárjától intézményünk és pedagógusai szakmai elhivatottságukkal, személyes felkészültségükkel kívánnak rész vállalni a partnerintézményi együttműködésben, a tanárképzés, valamint az alsófokú pedagógusképzésen belül a tanítóképzés és az óvodapedagógusképzés területén.

 

 

 

A karácsonyi időszakot lezáró ünnepi szentmisén vettek részt iskolánk tanulói, pedagógusai. Vízkeresztkor, parancsolt ünnep lévén több szülő is részt vett a liturgikus eseményen.

Relu atya a víz és só megáldása után megáldotta a tanulókat is, majd arról beszél, hogy milyen módon használják a katolikusok a szenteltvizet.

Ebben a tanévben először szolgáltak ministránsok és felolvasók az iskolai szentmisén. A tanulók szentségfelvételre készülnek, keresztelés, elsőáldozás és bérmálás előtt állnak.

Iskolánk legközelebbi lelki programja a szokásos hétfői Hétindító imaóra lesz templomunkban.