07:15 - 17:00

Iskolaidő

Elsős tanítóink a 2023/2024. tanévben

Fodor Szabina

Több mint 10 éve foglalkozom gyermekekkel. Már a középiskolában erre a pályára készültem, 15 éves koromban pedagógiát és pszichológiát tanultam, óvodai foglalkozásokat tartottam. Később egyértelmű volt, hogy a tanítói pályát választom. A Kaposvári Egyetemen végeztem általános iskolai tanító testnevelés műveltségi területen, mert az egészséges testmozgás a másik elengedhetetlen része az életemnek.

Hivatásom során fontos számomra a gyermekek megfelelő ütemű testi-lelki fejlődése, személyiségük kibontakoztatása mellett az emberi értékek, a jóra való nevelés, a valódi gyerekkor átélésének megteremtése. Ezen az úton, a személyes fejlődést középpontba helyezve, ahol csak tudunk játszunk, élményeket gyűjtünk az iskolában és az iskolán kívül. Közben figyelünk egymásra, környezetünkre és a közösen megfogalmazott szabályainkra. Célom, hogy becsületes, őszinte, kiegyensúlyozott, egészséges és felelősségteljes iskolásokká váljanak gyermekeik. A hatékony, határozott kommunikációt tartom célravezetőnek a gyerekekkel és szüleikkel egyaránt.

Szívből igyekszem ezt átadni a jövő generációjának, éppen ezért mindig a legjobbra törekszem, mind a nevelési folyamatokban, mind a tudásátadás folyamatában, az értékek közvetítésében. Felelősségteljes, élettel teli, pozitív személyiség vagyok, amivel – tapasztalatom szerint – másokra is ösztönzőleg hathatok.

Nagy szeretettel várom leendő elsős osztályomat, hogy közösen, a gyerekekkel és szüleikkel együttműködve egy jó csapatot alkossunk a 2023/2024-es tanévtől.

Szabina néni

 

Hidi Tamás

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán végeztem alsós tanítóként rajz és vizuális kultúra műveltségi területen. Később földrajz szakos tanári diplomát is szereztem.

Hét év alsós tanítóként töltött időszak alatt 4 első osztály tanítója lehettem, akikkel közösen barangolhattunk a számok és betűk világában. A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda alsó tagozatán elsős napközis pedagógusként és rajztanítóként tevékenykedem.

 

Az iskola előkészítő időszakában nagy hangsúlyt fektetek a játékokra, a rajz és a vizuális kultúra középpontba helyezésével. A finommozgások elengedhetetlenek az írás gördülékeny tanulásához, így ennek fejlesztésére is játékos gyakorlatokkal készülök.

Nem kizárólag tantárgyakban gondolkodom, hanem összekapcsolom a tevékenységterületeket, tanórán és azon kívül is. Nyitott vagyok az újításokra, mindig a kollégákkal és a szülőkkel együttműködve végzem munkámat.

Számomra a pedagógus-szülő-gyerek hármas kapcsolata a legfontosabb, mert egy kisgyermek fejlődését közös erővel és támogatással hatásosan segíthetjük.

A gyerekek életkori sajátosságát figyelembe véve alkalmazom a különböző módszereket, tanulási stratégiákat. Így például az óvoda-iskola átmenet időszakában biztosan mondhatom, hogy nem 45 percet kell végig ülniük a gyerekeknek, hanem 20-25 perces blokkokban tevékenykedünk majd, kisebb tornaperceket és pihenési időszakokat beiktatva.

Szeretettel várom Önöket és gyermeküket az iskolanyitogató, egymás megismerését nyújtó alkalmainkra! Tekintsenek be hozzánk, ismerjük meg egymást, beszélgessünk!

Tamás bácsi