100 dolog, amit a Földért tehetsz

 

 

A Föld egy csodálatos műremek, amire mindannyiunknak nagyon kell vigyáznunk. Ebben a könyvben könnyen megvalósítható ötleteket, hasznos tippeket találsz, amelyekkel nemcsak óvhatod a bolygót, hanem közben remekül szórakozhatsz is. Mit gondolsz, mennyi vizet használ el átlagosan egy ember naponta? Hogyan etessük helyesen a madarakat télen? Mennyi oxigént termel egy 100 éves bükkfa? A háztartásokban mi az első számú áramfaló? Hány Földre van szükséged az életedhez?

Szám szerint 100 kérdést és választ olvashatsz példákkal, magyarázatokkal arról, hogy mit miért csináljunk, ha tenni szeretnénk valamit Földünkért.

Lapozgasd, keress benne olyan tanácsokat, melyeket te is szívesen bevállalsz környezetünk védelméért!

 

 

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi

 

 

Nemcsak attól egyedi, hogy szerzője fiatal magyar írónő, hanem azért is, mert manapság a könyvpiacon intenzíven jelen lévő vámpíros, fantasy, ezoterikus, természetfeletti könyvek mellett üde színfoltot képvisel. Sorozat mai magyar fiatalokról, fiatalok számára. Az ő stílusukban íródott sok humorral. Nem hiányoznak belőle az iskolabulik, a trendi zenék, a sulirádió, újság, a gördeszka, az osztálykirándulás, a zenélés, az msn, a facebook és egyéb mai vívmányok.

Sorozat a való életről; egy gimiről, ahová mindenki szívesen járna; fiatalokról, akik olyanok mint te, és mégis mások.

A történet rólad is szól!

 

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

 

 

A Békés Utcai Általános Iskola elhagyatott könyvtárában különös dolgok történnek. A csúf és undok könyvtáros nénit, Morcz Arankát sokan igazi boszorkánynak tartják. De a könyvmoly Laci és az ikerlányok szerencsére nem ijedősek. Végül persze az is kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik…

Izgalmas, megmosolyogtató történet kedves és szerethető szereplőkkel, s egy rendkívül jó üzenettel: tessék könyvtárba járni, tessék olvasni! Úgy általában is, meg ezt a könyvet is!

Remek olvasmány gyermek és felnőtt számára egyaránt!

 

J.K.Rowling: Az Ickabog

 

 

Rowling-a Harry Potter-sorozat írója-ismét egy érdekes világot alkotott meg értékes szereplőkkel, jó mondanivalóval. Az Ickabog izgalmas, fordulatos, olvasmányos meseregény, amelyben sok cselszövés, árulás, mesterkedés van, de a mese szabályait betartva helyükre kerülnek a dolgok, és mindenki megkapja méltó jutalmát vagy büntetését. Ez egy mese zsarnokságról, elnyomásról, hazugságokról és képmutatásról. Egy mese hősökről, akik tudnak és akarnak ellenállni, változtatni, jobbá tenni a világot. Mese az akaraterőről, arról, hogy nem szabad feladni, a végsőkig ki kell tartani.

Gyönyörű kiadvány, kívül belül igényes, jó kézbe fogni, forgatni. Nagyszerű ötlet, hogy a történetet gyerekek rajzaival illusztrálták.

Varázslatok nélkül is elvarázsolt, szórakoztatott, mindig izgalommal vártam a következő fejezetet. Főleg a felső tagozatos korosztálynak ajánlom.

 

 

 

Nógrádi Gábor: Petepite- Az apu én vagyok

Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok

 

 

A Petepite átváltozástörténet, amelyben apa és fia cserélnek szerepet. Nemcsak a másikról tudnak meg többet annak bőrébe bújva, hanem saját magukról is. A tévés szerkesztő apa például gyerekbőrben jön rá, hogy a nő, akit eddig szerelmének hitt, sosem lesz igazi társa; ellenben van valaki, aki egészen közel van, és fontos lehet…Pite pedig belátja, mégis jó gyereknek lenni.

 

Az anyu én vagyok izgalmas, humoros, érzelmes történet, a Petepite című többszörös díjnyertes regény lányos párja. Itt anya és lánya cserélnek személyiséget. És a világ most is a feje tetejére áll…

 

 

 

Berg Judit: Rumini