2018. május 11. péntek.

….állítólag fronthatás várható, se hidegfront, se melegfront, csakis színházi…!

Kora délutáni órákban a komlói színház nézőtere még üres. Csak a technikai személyzet sürgölődik. Majd lassan elkezd a megtelni a színház gyerekzsivajjal, szülői aggodalommal, mosolygós „régnemláttalakokkal”. Aztán koromsötét lesz és már csak a „csend beszél”.

Majd igazgatónőnk köszönti a vendégeket és elkezdődik a „Bemutatkozás”. No, nem ő, hanem a tanulók, ovisok rukkolnak elő szebbnél szebb produkciókkal. A 3 évestől a 15 évesig mindenki képviselteti magát.

Elsőként az óvodások énekes táncos produkciója, majd az 1. dó színes-virágos bűbáj éneke adta meg az alaphangulatot. Ezek után felcsendült a Kicsinyek kórusának csodaszép előadása, a Kiskórus kifinomult, ízléses hangzásvilága, a Nagykórus virtuóz és különleges repertoárja. Külön érdekes színfolt lett a nyolcadikos lányok saját maguk által komponált és énekelt Shawn Mendes szám.

Két osztályprodukció is megjelent az előadáson. A 4. dó osztály Árpád-házi Szent Kinga életét dolgozta föl különleges némafilm formájában, míg az 5. dó, ByeAlex-től énekelt egy szívhez szóló kedves számot.

…és hogy nem maradjon ki, a nemzetek is bejelentkeztek a színpadra. Volt ott latin amerikai tánc fergeteges ritmusra, német blues a németet tanulók előadásában, kifordított magyar mese angol verziója.

Majd a nézőknek a lábukat kellett használni két produkció alatt is. A Fitball-os lányok bemutatóját ritmusos lábdobogás kísérte, a hattyúk tava fergeteges balett paródiánál pedig a térdüket csapkodták a nevetéstől. Később egy színdarab rántott vissza mindenkit a szomorú valóságba.

A műsor zárásaként a nyolcadikosok tánccal búcsúztak el a mögöttük álló tanévtől.

 

Köszönjük a gyerekeknek ezt a felejthetetlen estét, a pedagógus kollégáknak a magas színvonalú felkészítést, és a színház profi szakmai stábjának, hogy „bemutatkozhattunk”.