07:15 - 18:00

Iskolaidő

Csoportok

1. Pipacs csoport

Óvó nénik:  Schalpha Anett

  Wágner Kata

Dadus néni: Imhof Andrea

 

A csoport az emeleten az első szoba, a piros. A csoport 2017-től német nemzetiségi csoport, ahol a gyerekek megismerkednek a nemzetiség kultúrájával, nyelvével, dalokkal, táncokkal, versekkel. Nagyon kedvelt a más nyelven való tevékenység a gyerekek részéről, főként a táncokat szeretjük a nemzetiségi ruhákba öltözve. A német nemzetiségi nevelés mellett a csoportban nagy hagyományai vannak a magyar népmesék feldolgozásának, a dramatizálásnak, drámajátékoknak, ez is közkedvelt tevékenysége a gyerekeinknek.

 

2. Tulipán csoport

Óvó nénik: Kalmárné Nemes Tímea

Pedagógiai asszisztens: Siposné Gombos Gabriella

Dadus néni: Bárdos Vincéné

Az emeleten helyezkedik el a csoport a folyosó végén, a zöld szoba. 2016 szeptembere óta német nemzetiségi nevelés zajlik a csoportban. A gyerekek megismerkednek a német nemzetiség nyelvével, kultúrájával, táncaival, verseivel, hagyományaival, szokásvilágával. Nagyon kedvelt a gyerekek részéről a más nyelven való tevékenység, és emellett a csoportban nagyon hangsúlyos a vizuális nevelés. A gyerekek szívesen dolgoznak a természetes anyagokkal, alkotnak különböző képeket, tárgyakat melyekkel az óvodát színesítik, díszítik.

 

3. Nefelejcs csoport

Óvó nénik: Nagy Zsuzsanna

Haraszti Borbála

Dadus néni: Kovács Krisztina

A csoport 2018 szeptemberében szerveződött. A csoportszoba a földszinten helyezkedik el, az első csoport a folyosón, a kék szoba.  Nagyon kedvelt a más nyelven való tevékenység a gyerekek részéről, főként a táncokat szeretik a nemzetiségi ruhákba öltözve. A tehetséggondozás az egyik kiemelt feladata a csoport óvónénijeinek, különös tekintettel a magyar és német népzenére és néptáncra. A környezet- és madárvédelemnek, illetve a szelektív hulladékgyűjtésnek kiemelt szerepe van a gyermekek nevelésében.

4. Napraforgó csoport

Óvó néni: Kovácsevics Viktória

Pedagógiai asszisztensek: Novotny Anikó

Becze Georgina

Dadus néni: Szabó Szandra

Az alsó szinten, a folyosó végén helyezkedik el, a sárga csoport. A kiemelt feladat ebben a szobában is a tehetségfejlesztés, főként a zenei tehetségfejlesztés, ami összekapcsolódik a vizuális neveléssel és a magyar népmesék feldolgozásával. Gyakori a hangszeres játék ebben a csoportban, hogy a gyerekek a zene szinte minden ágával így a különféle hangszerekkel is megismerkedhessenek. A környezetvédelemnek és a szelektív hulladékgyűjtésnek kiemelt szerepe van a gyermekek nevelésében. A csoportban 2023 szeptemberétől német nemzetiségi nevelés folyik.