07:15 - 18:00

Iskolaidő

Közelgő események

Új bejegyzések

Május 2-6. között erdélyi körúton vehetett részt iskolánk hetedik évfolyama. Óriási élmény volt a gyerekek számára ez az utazás.

A HAT-KP-1-2021/1-000707 számú nyertes pályázat keretében bejártuk Sóvidéket, sétáltunk a Medve-tó körül. Parajdon 150 méteres mélységben igazi só játszótéren, múzeumban, kápolnában nézelődtünk. Korondon a fazekas mesterséggel és a só különböző felhasználási módjaival ismerkedtünk, végül egy nagyon különleges és egyedülálló mesterség, a taplászat fortélyait fedeztük fel.

Szejkefürdőn Orbán Balázs sírjához látogattunk el, majd csodálatos maketteket láthattunk a Mini Erdély parkban. Traktor vontatta fedett szekéren utaztunk fel a Madarasi-Hargitára, miközben egy-egy kürtős kalácsot majszoltunk.

Székelyvarságon felzarándokoltunk a Csorgókő vízeséshez, majd a Parlament nevű kultikus kocsmában falatoztunk helyi finomságokat. Később Farkaslakán emlékeztünk Tamási Áronra.

Este a Boróka táncegyüttes tagjainak segítségével helyi táncokat is tanultunk.

Székelyudvarhelyen koszorúztunk és énekeltünk a történelmi szoborparkban, majd Fehéregyházán és Segesváron tisztelegtünk Petőfi Sándor emléke előtt.

Nagy-nagy köszönet a pályázat kiíróinak, a Csillagösvény utazási irodának, a kísérő és helyettesítő kollégáknak, valamint a szülőknek azért, hogy segítségükkel megvalósulhatott ez az út, és így életre szóló élményeket szerezhettünk.

Kattintás a képre: